Helaas voor Varese en coach Roijakkers

Tegenvallertje voor Varese. Thuis werd er verloren van Treviso (80-89). Met nog vijf minuten te spelen lag alles open (72-72). Daarna zetten de lager geklasseerden gasten een run neer die het duel besliste.

Non sono soddisfatto di quanto fatto stasera

Coach Johan Roijakkers was volgens Planetabasket niet erg tevreden over de prestatie van zijn ploeg. “Ze hebben alles gegeven, maar helaas hadden we niet de energie die we normaal in het vierde kwart kunnen steken.”

Treviso trafigge a Masnago una Openjobmetis stanca e poco paziente

“Niet zo pienter maar vooral moe en met weinig geduld”, noteerde Varesenews uit de mond van de coach.

Librizzi en De Nicolao speelden ondanks een blessure en bij hen was het spreekwoordelijke pijpje aan het einde van de wedstrijd leeg. “Als je moe bent, is het normaal om nog meer fouten te maken.”

De nederlaag had geen directe gevolgen voor de ranglijst waar Varese negende blijft staan met een redelijke marge naar de degradatieplekken waar de ploeg onder leiding van Roijakkers vandaan is gekomen.

Johan Roijakkers werd half januari bij Varese ingevlogen om de legendarische club te behoeden voor degradatie. Wekelijks volg ik hem van een afstand. Hier de bijdrage van vorige week.

Varese en Johan Roijakkers weer happy