Sterren op het menu voor Oranje basketballers

Eerder deze week werd bekend dat Nikola Jokic deze zomer meedoet met Serviƫ aan het EK. Dat land is op het EK op 2 september de eerste tegenstander van Nederland. De MVP van het reguliere seizoen van de NBA staat dan tegenover Thomas van der Mars, Roeland Schaftenaar, Jito Kok en Matt Haarms.

Maar er kunnen nog zeker twee grote sterren op het pad van Oranje komen. Om te beginnen oefent Oranje op 4 augustus tegen Sloveniƫ. Luka Doncic heeft ook aangegeven mee te doen aan het EK. Geen idee of hij gaat omkleden voor een oefenwedstrijd, waarschijnlijk niet, maar het kan.

Op het EK kan Nederland pas later in het toernooi stuiten op Sloveniƫ. Eerst de groepsfase maar eens zien te overleven. Stel nou dat Oranje twee duels wint (bijvoorbeeld van Israƫl en Finland) dan is de vierde plek in de groep een reƫle optie.

In de eerste knock-outronde in Berlijn staat dan het duel tegen de nummer 1 van groep C op het programma en dat is hoogstwaarschijnlijk Giekenland. Met zoals het er nu uitziet Giannis Antetokounmpo.

Overigens oefent Oranje ook nog tegen Frankrijk, Duitsland en Litouwen die allen NBA-spelers in hun selecties hebben.