7 weetjes over Donar en Heroes in de FIBA Europe Cup

Het FIBA Europe Cup-seizoen gaat beginnen. Een update in 7 punten.

1. ZZ Leiden haalde afgelopen seizoen de halve finale van de FIBA Europe Cup, die het verloor van de uiteindelijke winnaar Bahcesehir College. Het kan voor de Nederlandse ploegen dus wel in deze Europa Cup. Een (h)echt team met een goede ‘vibe’ is een goed recept, getuige ook Donar in 2018.

2. Heroes heeft een redelijke kans om bij de beste twee in de groep te eindigen en de tweede ronde te bereiken. De vier ploegen in groep C zijn op papier heel aardig aan elkaar gewaagd.

3. Charlon Kloof speelt bij Porto en dus twee keer tegen Heroes. Daar speelt ook ex-Leidenaar Michael FInke. Naast de Portugezen treft Heroes het Zwitserse Fribourg en Parnu uit Estland, de verrassende kampioen.

4. Donar geef ik weinig kans op het bereiken van de volgende ronde. Vooral omdat de ploeg zelf niet lekker in haar vel zit, maar ook omdat de groep zwaar is.

5. Met Brindisi zit Donar in groep F bij een Italiaanse subtopper. Kalev ook uit in Estland kwam overtuigend uit de kwalificatie. In de groep zit ook Kiev, met op papier een zeer behoorlijke selectie.

6. Overigens speelt Kiev haar Europese thuisduels in het Italiaanse Veroli.

7. Het format is hetzelfde gebleven, dus eerste groepsfase waarvan nummers 1 en 2 doorgaan, dan weer groepsfase waar nummers 1 en 2 van doorgaan naar knock-out kwartfinale, dan halve finale en finale