Vier belangrijke vragen die nog openstaan op de laatste speeldag

Op de laatste speeldag van het Nederlandse gedeelte van de BNXT-league zaterdag staat er wel degelijk nog wat op het spel. Duidelijk is al wel wie de eerste vijf teams zijn die naar de Elite Gold gaan en welke vijf naar de Elite Silver.

  1. Sluit Heroes het seizoen ongeslagen af? Als eerste Nederlandse ploeg sinds het seizoen 1970-1971 toen Flamingo’s uit Haarlem alle 22 competitieduels in Nederland won. Met de vierde wedstrijd in acht dagen is Landstede een pittige tegenstander voor Heroes. Voor Den Bosch is het prettig dat het in de Maaspoort is. Naar buiten toe zeggen spelers dat het ongeslagen blijven niet echt speelt, maar het is natuurlijk wel een dingetje.
  2. Wie wordt vijfde? Het duel tussen Aris en Donar heeft zeker nog betekenis, los van het Noordelijke sentiment. De verliezer eindigt namelijk als vijfde. Dat ziet er niet mooi uit, zeker niet als je Donar heet. Bovendien zijn de punten nodig voor een gunstige uitgangspositie bij de start van de play-offs.
  3. Wie wordt derde? Als Landstede wint in Den Bosch zijn zij derde. Bij een nederlaag kan de winnaar van het duel tussen Aris en Donar in punten langszij komen. Zwolle wint op doelsaldo het onderling resultaat tegen Aris. Donar heeft dan weer twee keer gewonnen van Landstede.
  4. Wie wordt zesde? Nu niet belangrijk, maar de zesde plek is over 10 duels het laatste play-offticket waard. Aangezien vorig jaar heeft uitgewezen dat Nederlandse ploegen in de Elite Silver amper van hun Belgische tegenstanders winnen, is de strijd tussen Yoast en Feyenoord een interessante en telt iedere overwinning. Het onderling resultaat is op doelsaldo voor de ploeg uit Bemmel.

En voor wie het vergeten mocht zijn: voor het grensoverschrijdende gedeelte van de BNXT-league worden, net als vorig seizoen, alle behaalde punten gehalveerd.

Alle duels beginnen zaterdag om 20.30u.

Gold: Heroes, ZZ Leiden, Landstede, Aris en Donar. En: Oostende, Antwerpen, Mechelen, Limburg en Charleroi.

Silver: Yoast, Feyenoord, BAL, Suns, Apollo. En: Leuven, Aalst, Mons, Luik en Brussel.