Engelsen kruipen in rol van ‘underdog’ voor duel met Oranje

Oranje is vanavond ‘gewoon’ favoriet om van Groot-Brittannië te winnen. Althans als ik de Engelse media zo een beetje lees. Ook wel gestuurd door hun nieuwe bondscoach die zichzelf enigszins in de underdog positie zet. Het is weer eens wat anders.

Nou is het niet dat de Engelse media overlopen met artikelen over basketbal, de BBC schrijft op vrijdagochtend nog niets over hun nationale team.

Eigenlijk is het net zo magertjes als in Nederland. De NOS heeft een voorbeschouwing. Alleen Trouw schreef vanmorgen over basketbal, met dezelfde mannen als de NOS. Wel beetje open deur en met een feitelijke onjuistheid want er zitten niet 3 maar 4 spelers in Spanje, maar goed ik was het misschien wel grootste talent Yannick Kraag niet vergeten. Al onderstreept het verhaal in Trouw wel de kern van mijn betoog.

Internationals missen echte basketbalcultuur in Nederland: ‘Er zit hier zoveel potentie’

Met drie Nederlandse spelers in de Spaanse topcompetitie hoopt de Nederlandse basketploeg, na dramatische jaren, op betere resultaten in de EK-kwalificatie.

De basketbalbond had zelf in ieder geval een andere speler.

De wedstrijd in Newcastle begin om 20.30u Nederlandse tijd en is ieder geval te zien via het betaalde platform van de FIBA (met Engelstalig commentaar). Ook heb ik begrepen dat Ziggo de duels uitzend, maar op welk (weggestopt) kanaal weet ik niet.