Deze jager ruikt bloed voor beslissende play-offduel

Dat BAL won van Donar verraste me niet. Wel het relatieve gemak waarmee het gebeurde, 85-71. Het leek wel alsof de meeste Donar-spelers niet beseften dat de serie beëindigd kon worden met een overwinning in Weert.

De tweede wedstrijd in deze serie werd voor mij al beslist in de eerste minuut. Want ik zag één team dat uit alle macht wilde strijden en ik zag een groep ‘oude wijven’ die een wedstrijdje wilden spelen.

Nou zegt dit niet direct iets voor de beslissende wedstrijd zondagmiddag in Martiniplaza. Donar heeft niet voor niets thuisvoordeel en het zal goed druk zijn. Dat kan een voordeel zijn, maar kan ook voor extra druk zorgen als het niet loopt zoals gehoopt. Op hun beurt heeft BAL al een wedstrijd in Plaza in de benen waar kansen waren en door het verloop van wedstrijd twee ruikt de jager nu bloed en dat kan Donar zichzelf aanrekenen.

Heroes, Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede lieten op hun beurt geen steek vallen, al moesten Leiden en Zwolle nog wel een beetje aan de bak.

Een halve finale (best-of-5) is al bekend, die tussen ZZ Leiden en Landstede. De ander weten we zondag. De halve finales beginnen woensdag.

Deze vijf zaken vielen mij verder op:

  • Donar had 22 keer balverlies, BAL maar 6. De Limburgers scoorden 21 punten uit het Donar-balverlies (wat nog zuinig is, de maatstaf is 1,5 keer het balverlies). Donar scoorde uit het Weerter balverlies 2 punten.
  • De 19-jarige Fransman Milhan Charles had een ‘seasonhigh’ 26p, 6r ruim boven zijn gemiddelde van 12p, 4r.
  • Derde kwart Feyenoord vs ZZ Leiden: 11-25 (eindstand 66-79)
  • Heroes had bij Yoast maar liefst 16 keer balverlies, maar schiet ook 15 (op 33) driepunters raak
  • Coen Stolk speelde voor Landstede meer dan 35 minuten, had ‘maar’ 8 punten, maar ook 9 rebounds en een teamhigh plus/minus van +14.

De foto bij dit artikel is van Tessa van Gameren.