Beslissende play-offduel was een kat en muis spel

De derde wedstrijd van de serie tussen Donar en BAL werd een anticlimax. Donar was veel beter dan de Limburgers, in feite zoals de verhoudingen behoren te zijn, 89-57.

Daardoor hebben we twee traditionele affiches in de halve finales van de play-offs.

In de best-off-fiveseries gaat de nummer 1 van de competitie Heroes het opnemen tegen Donar. In de andere halve finale staan titelverdediger Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede tegenover elkaar.

Beide series beginnen woensdag. Ik ga er nog steeds vanuit dat Heroes en ZZ Leiden elkaar in de finale gaan treffen.

Dit viel mij op in de beslissende wedstrijd van zondagmiddag:

  • Donar leek volledig doordrongen van het belang van deze wedstrijd in tegenstelling tot game 2 van deze serie, BAL was mentaal niet klaar en stapelde de eerste tien minuten foute keuze op foute keuze
  • Waarom nam Varagic pas een time out na zes en een halve minuut spelen? Toen was het al (gedaan) 19-4 na de superstart van Donar (9-0, 14-4, 29-9. Vooral door inside te gaan. Points in paint 1e helft: 21-8).
  • Uit de zoneverdediging van Donar kwam voor de thuisploeg veel goeds, BAL wist er geen raad mee omdat het succesvolle insidespel van wedstrijd 2 niet meer gespeeld kon worden en schieten van buiten kan BAL niet (als het moet) en zeker Brathwaite moet deze zomer, om zijn niveau te verhogen, hard trainen op dreiging van buiten
  • Kjeld Zuidema had uiteindelijk mooie cijfers, 15p, 7r, 6a maar meer nog dan dat viel hij mij op als gangmaker
  • Iemand Milhan Charles de uitblinker van wedstrijd 2 nog gezien?

De foto bij het artikel is van Gerrie van der Boom